Referenties kleine verbouwingen


Frans en Gerda van der Kruijf


“Goede coِrdinatie en planning basis van perfect verlopen verbouwtraject”Met een omvangrijke verbouwing inclusief uitbreiding in de zomer van 2005 kreeg de benedenverdieping van de woning van Frans en Gerda van der Kruijf in Venray een heel andere aanblik. Het was een verbouwing die begon met de aankoop van een douchedeur...

De verbouwing, het plaatsen van de keuken en wat kleine aanpassingen aan de badkamer op de bovenverdieping werd uitgevoerd door De Aanpak. Frans en Gerda van der Kruijf liepen al langer met plannen rond om de benedenverdieping van hun woning uit te breiden en te voorzien van een nieuwe keuken. Die plannen waren echter nog niet helemaal concreet toen ze bij De Comfortabel Wonen Aanpak binnenliepen voor een nieuwe douchedeur voor de badkamer. “We kenden De Aanpak van naam, hadden er al diverse goede berichten over gehoord”, vertelt Frans. “Toen we dus die douchedeur nodig hadden, besloten we een bezoek aan hun showroom te brengen.”

Goede planning | Een bezoekje dat ertoe leidde dat De Aanpak vorig jaar zomer de verbouwings- en uitbreidingswerkzaamheden aan hun woning heeft uitgevoerd, glimlacht Gerda. “We werden er prima geholpen en toen we in de showroom ook nog de keuken zagen zoals we die voor ogen hadden, was onze keuze gemaakt.” Een bevriende architect van het echtpaar zorgde voor een tekening die vervolgens, met alle specifieke wensen, aan De Aanpak werd voorgelegd. Aan de hand van die tekening maakten zij een planning en offerte. “Die planning gaf aan hoe ze te werk zouden gaan en wat er iedere week zou gebeuren”, maakt Frans duidelijk. “En daar hebben ze zich prima aan gehouden.”

Goede wisselwerking | De verbouwing was een arbeidintensieve klus die al met al, met inbegrip van de bouwvak, zo’n drie maanden in beslag nam. Tijdens die periode ervoeren Frans en Gerda de vele pluspunten van de werkwijze van De Aanpak, zo geven ze aan. “Er is één aanspreekpunt die alles goed coِrdineert. Er ligt een duidelijke planning en de communicatie verloopt via korte lijnen zodat er snel en gemakkelijk kan worden overlegd en er is een goede wisselwerking.” Ook het vakmanschap en de zorgvuldigheid waarmee het werk werd gedaan sprak hen aan, zegt Frans. “We hadden bovendien regelmatig overleg om kleine wijzigingen af te stemmen.” Dat laatste aspect vindt Gerda eveneens belangrijk. “Er was vanaf het begin een grote bereidwilligheid om aan onze wensen tegemoet te komen. En het resultaat is er dan ook naar, daar zijn we zeer over te spreken.”


Woning familie Nagy volledig gerenoveerd


“Het eindresultaat: een gloednieuw en sfeervol interieur”Half april van dit jaar trokken Rob en Anita Nagy en hun drie kinderen in de woning aan de Patersstraat in Venray die ze in de loop van 2004 hadden gekocht. In de tussenliggende periode werd het pand volledig gerenoveerd. “Toen we de woning kochten, wisten we dat die renovatie noodzakelijk was”, vertelt Rob Nagy. “Het huis stamt uit de jaren vijftig en er was al heel lang geen onderhoud meer aan gepleegd.”

Alles vernieuwen | Via via kwam de familie Nagy bij De Aanpak terecht. Hoewel ze ook bij andere bedrijven offertes hadden opgevraagd, werd al vlug voor De Aanpak gekozen omdat, zo zegt Rob Nagy “ze alles duidelijk op papier hadden gezet en het bovendien klikte”. Met de contactpersoon namen ze door wat er zoal moest gebeuren. “Dat was zo’n beetje alles”, lacht Rob Nagy. “Het hele huis moest ondermeer worden voorzien van nieuwe riolering en leidingen, een nieuwe badkamer en keuken waren noodzakelijk en bovendien wilden we meer woonruimte op de benedenverdieping, daar moest dus een flinke aanbouw komen. Dat was mogelijk omdat er een grote, diepe tuin achter het huis ligt.” De werkzaamheden werden door De Aanpak in samenwerking met een aantal andere bedrijven uitgevoerd.

Soepel | “Daarbij had De Aanpak tevens een coِrdinerende functie”, legt Rob Nagy uit, “en dat werkte perfect. Tijdens zo’n uitgebreide renovatie zijn er altijd dingen die niet helemaal duidelijk zijn of die bijgestuurd moeten worden. Op zo’n moment konden we altijd bij de werkvoorbereider van De Aanpak terecht. Alles was bespreekbaar en liep er iets niet helemaal goed, dan werd dat binnen de kortste keren opgelost. We konden merken dat de samenwerking tussen de diverse bedrijven soepel verliep. Dat is ook terug te zien in het eindresultaat. Aan de buitenkant zie je nog een ruim vijftig jaar oude woning, binnen een gloednieuw en sfeervol interieur, helemaal zoals we het wilden hebben.


Bert en Ingrid Weijers:


“Bij De Aanpak is afspraak ook echt afspraak”Bert en Ingrid Weijers uit Venray wilden graag hun woning uitbreiden met een royale bijkeuken. Die aanbouw lieten ze realiseren door De Aanpak. “We wilden alleen met een bedrijf in zee gaan waar we goede afspraken mee konden maken. Dat kon bij De Aanpak, dat hebben ze gedurende het gehele traject aangetoond.”

“We waren met de voorbereidingen voor de aanbouw bezig toen we de nieuwsbrief van De Aanpak in de brievenbus kregen. Wat daarin stond sprak ons meteen aan. De nadruk lag op het nakomen van afspraken en het zich houden aan de planning”, verklaart Bert Weijers. “Dat was precies wat wij zochten”, vult zijn echtgenote Ingrid aan. “We hebben ze benaderd en tijdens dat kennismakingsgesprek werd onze eerste indruk verder bevestigd. Ze hadden een overtuigend verhaal, geen loze praatjes.”

Beste prijs | De offerte zat zoals beloofd dan ook na twee weken bij de post. “Dat was bij andere bedrijven waar we eveneens een offerte hadden aangevraagd niet het geval”, zegt Ingrid. “Dus onze keuze was feitelijk al gemaakt, vooral toen bleek dat De Aanpak ook nog eens veruit de beste prijs had.” De medewerkers van De Aanpak gingen half november vorig jaar aan de slag en konden het werk eind januari opleveren.

Deskundigheid | Ook over het verloop van dat traject zijn Bert en Ingrid Weijers zeer te spreken. “De Aanpak maakte gebruik van andere bedrijven voor bepaalde werkzaamheden, maar zij waren aanspreekpunt”, legt Bert uit. “Als er iets niet duidelijk was of niet klopte konden we hun altijd aanspreken. Dan werd er goed geluisterd en vervolgens kwamen ze met een oplossing. Bovendien hebben ze het werk geheel conform offerte opgeleverd. Ze hebben de deskundigheid om een prijs goed te kunnen inschatten en er zich dan aan te kunnen houden. Bij De Aanpak is afspraak dan ook nog echt afspraak.”