Maatschappelijke doelen


De aanpak is actief betrokken bij de samenleving. Lees meer over onze maatschappelijke doelen.

ActiveRooy:
ActiveRooy is een gezellige club in Venray waar iedereen vanaf 5 jaar zich thuis kan voelen, ongeacht de capaciteiten op het volleybalvlak. Uiteraard wel met liefde voor de sport. Zowel jonge startertjes die lekker willen spelen, talenten die de prestatie op zoeken als ook de mensen die de gezelligheid van een teamsport zoeken vinden bij ActiveRooy wat ze zoeken.
www.activerooy.nl

Algemene Hulpdienst Venray:
De stichting Algemene Hulpdienst Venray biedt alle soorten hulp aan mensen die niet in staat zijn dit zelf te doen. En geeft men ook adviezen hierin. In principe wordt alle hulp kosteloos verleend.
www.ahd-venray.nl

Avondvierdaagse Venray:
Dit 4-daagse durend festijn vindt plaats in Venray en wordt speciaal georganiseerd voor kinderen op basisscholen en verenigingen.
www.a4d.nl

Commissie ouderenhuisvesting:
De oudere inwoners van Venray vormen een steeds groter wordende groep, en deze ouderen vinden het prettig om in hun eigen woning en hun vertrouwde woonomgeving te blijven wonen. Soms moet daarvoor de woning iets worden aangepast. Meestal blijkt het met eenvoudige verbeteringen in de woning mogelijk om langer en comfortabel in de eigen woning te blijven wonen. Binnen de Centrale van alle Ouderenverenigingen in Venray is de Commissie ouderenhuisvesting ingesteld, om de gemeente Venray in dit verband te adviseren. Vanuit deze commissie is de wens ontstaan om een lijst met de meest voorkomende woningaanpassingen op te stellen, een soort top-tien, en deze te voorzien van een prijskaartje.
www.seniorenraad.info

Duchenne Heroes:
Is uitgegroeid tot een begrip onder de meerdaagse mountainbiketochten. Een challenge die je echt een keer moet voelen. In je benen en in je hart. Je fietst in zeven dagen van Luxemburg naar Nederland en legt ruim honderd km per dag af. Al fietsende geef je honderden kinderen met een slopende ziekte een betere kans op overleven.
www.duchenneheroes.nl

Fundraising Ruby and Rose (stichting Nigyo):
Het klinkt als een drankje maar het gaat over kanker. Kanker is een moeilijk onderwerp. Maar juist de vrouwen die het overkomt kenmerken zich zo vaak door positiviteit en kracht. Dat wil Ruby and Rose uitstralen. We gaan voor het Leven.
www.rubyandrose.nl

Gehandicapten platform Horst aan de Maas:
Het platform behartigd de collectieve belangen van en voor alle mensen in de gemeente Horst a/d Maas met een chronische ziekte en/of functiebeperking. Ze houden zich onder andere bezig met het gemeentelijk beleid en de uitvoering daarvan op het terrein van : Voorzieningen in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid (BTB) van (openbare) gebouwen en accommodaties en de openbare ruimte, en de vervoersvoorzieningen.
www.clientenraadhorstmeerlowanssum.nl

Hockeyclub Horst:
Hockeyclub voor jong en oud. De club is opgericht in 1965. Bij de start zijn er 65 leden, HCH heeft dan nog geen eigen terrein. Inmiddels telt de club meer dan 350 leden, en tegenwoordig heeft de club 2 kunstgrasvelden.
www.hchorst.nl

Judo for all:
Sportinstituut Verhagen wil judo en het gehandicapten judo in venray ondersteunen. Iedereen moet kunnen judoën met of zonder beperking. De naam Judo for all wordt al internationaal gebruikt en Sportinstituut Verhagen heeft zich hierbij aangesloten. Judo for all is gevestigd in Groot Bretagne, Italië, Slovenië, Finland, Zweden, Noorwegen en nu dus ook in Nederland.
www.sportinstituutverhagen.nl

LR en PC St. Jan Merselo:
Landelijke rijvereniging en ponyclub
www.stjanmerselo.nl

Schutterij ’t Zandakker Gilde St.Jan Venray:
Is heden ten dage een graag geziene gast in Venray. Verenigingen, Familie’s e.d. beleven een wonderbaarlijke dag als ze op de schuttersweide de schietfestijnen mee`maken.
www.zandakker.nl

SSS'18 Overloon:
SSS'18 staat voor Sport Staalt Spieren. Het is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit de Noord-Brabantse plaats Overloon. De vereniging werd opgericht op 18 juli 1918. De damesvoetbalafdeling werd op 16 november 1976 opgericht. De voetbalvereniging bestaat ongeveer uit 431 spelende leden.
www.sss18.nl

Stichting Jera on Air Ysselsteyn:
Jera on Air vindt jaarlijks op hemelvaartsdag plaats. Het festival staat bekend om haar gezelligheid en gastvrijheid. Het wordt ieder jaar weer mogelijk gemaakt door zo’n honderd vrijwilligers die er vanzelfsprekend een hoop vrije tijd insteken.
www.jeraonair.nl

Stichting Simone:
In september 2011 heeft Simone het bericht gekregen dat ze borstkanker heeft met uitzaaiingen naar de botten. Met behandelingen wordt geprobeerd uitzaaiingen stop te zetten. Het doel van Stichting Simone is het realiseren van zorgfaciliteiten, waaronder een mantelzorgwoning voor Simone zelf.
www.stichtingsimone.nl

SV Leunen:
Voetbalvereniging Leunen telt ruim 500 leden.
www.svleunen.nl

SVOC'01 Oirlo:
SVOC’01 is een vereniging van en voor de leden. De vereniging heeft als doel het doen beoefenen en het bevorderen van sport in de meest uitgebreide zin in de kerkdorpen Oirlo en Castenray. Bijvoorbeeld een sport zoals voetbal. De vereniging probeert dit doel te bereiken, onder meer door, voor elke te beoefenen tak van sport een afdeling in te stellen, leden het lidmaatschap van de betreffende sportbond te verwerven, wedstrijden en evenementen te organiseren.
www.svoc01.nl

SV Venray:
Voetbalvereniging Venray heeft op dit moment meer dan 1450 leden. Bij SV Venray staan de normen en waarden hoog in het vaandel, hier wordt dan ook zeer zorgvuldig op toegezien.
www.svvenray.nl

Tafeltennisvereniging Summa/Red Stars Venray:
Een gezellige hechte vereniging . Voor iedereen , op een mooie accommodatie tafeltennissen.
www.redstars.sohosted.com

Vastelaovesvereniging ‘De Pielhaas” Venray :
Carnavalsvereniging van Venray
www.pielhaas.nl

Voedselbank Venray:
Voedselbanken Nederland is een landelijk overkoepelende organisatie van voedselbanken. In Nederland zijn er momenteel ca. honderdtwintig lokale voedselbanken. Samen verstrekken ze elke week of eens in de twee weken voedselpakketen aan ongeveer twintigduizend huishoudens.
www.voedselbank.nl

Volharding:
Voetbalvereniging in Vierlingsbeek. De club telt momenteel zo’n 496 leden en de kleuren van de club zijn rood wit.
www.rkvv-volharding.nl

Wittenhorst:
RKSV-Wittenhorst is een voetbalclub uit Horst. RKSV-Wittenhorst speelt op het sportpark Ter-Horst, dat is omringd door bossen. Het eerste elftal speelt momenteel in de derde klasse zondag. RKSVWittenhorst heeft veel jeugdelftallen die presteren op regionaal niveau. RKSV-Wittenhorst is de thuishaven van de international Dirk Marcellis.
www.rksv-wittenhorst.nl