De badkamer vernieuwen? Dit is het plan!


Bent u van plan de badkamer te gaan vernieuwen, maar heeft u nog geen idee waar u moet beginnen? Een badkamer renovatie moet tot in de puntjes worden gepland om te voorkomen dat er op het laatste moment iets mis gaat. Begin daarom altijd met het opstellen van een plan om de badkamer te verbouwen, waarbij u rekening houdt met de betegeling, de indeling en de diverse aansluitingen. Maak daarbij gebruik van de volgende tips.

Maak allereerst twee tekeningen van de te verbouwen badkamer; een tekening van de oude situatie en een plattegrond van de nieuwe badkamer zoals het moet worden. Niet alleen moet u bedenken waar je de wastafel, de douche of het bad en het toilet wilt hebben, maar denk bijvoorbeeld ook aan apparatuur die erin moet komen te staan of bijvoorbeeld een badmeubel. Ook niet onbelangrijk om over na te denken bij de badkamer renovatie, is de looproute. Welke opstelling is logisch en hoe creƫert u de meeste loopruimte tussen de elementen?

Bekijk vervolgens waar de wateraansluitingen, de verwarming en de stopcontacten zitten in de te vernieuwen badkamer. Zo voorkomt u dat het niet helemaal uitkomt en u opnieuw moet beginnen. Pas de situatie en de nieuwe inrichting zo veel mogelijk op elkaar aan om de kosten te beperken.

Tot slot is het tijd om het tegelwerk te gaan bekijken. Welke tegels wilt u in de badkamer, welke kleur, welk patroon en welke sfeer moet het uitstralen? De betegeling van de badkamer bepaald voor een groot deel de sfeer en dit is heel persoonlijk.

Wij zijn u graag behulpzaam bij het vernieuwen van uw badkamer.